Centrul Comunitar Obor participa la Swimathon 2020

Carusel continua sa faca valuri pentru a patra oara la Swimathon Bucuresti!

De data aceasta, valurile online, starnite din imaginatia si casele celor care au ales sa fie alaturi de noi, vor fi facute pentru a sustine copiii si familiile Centrului Comunitar Obor.

Centrul Comunitar Obor este un loc in care educatia se transforma in discutie, dezbatere, creatie si joaca. CCO creeaza noi metode de imbunatatire a calitatii vietii pentru 20 de copii proveniti din medii defavorizate, aflati in situatii de abandon scolar, marginalizare si excludere sociala. Proiectul dezvolta si ofera servicii educationale, bazate pe educatie non-formala, care sa contribuie la prevenirea abandonului scolar si la accesarea serviciilor socio-medicale. Totodata, proiectul mizeaza pe educatia prin explorare, fie prin materialele/ uneltele folosite, fie prin locuri noi vizitate care sa extinda orizonturile si cunostintele copiilor. Nu in ultimul rand, un alt aspect important este oferirea unei alimentatii sanatoase care sa contribuie la dezvoltarea copiilor, fizica si psihica.

Prin participarea la Swimathon Bucuresti ne propunem ca, in primul rand, o parte din fondurile stranse prin Swimathon sa fie directionate catre asigurarea unui pachet de baza celor 10 familii ale copiilor inscrisi in proiect, cu produse necesare in aceasta perioada. Totodata ne dorim sa asiguram materiale care sa ii incurajeze pe copii sa stea cat mai mult acasa si sa isi petreaca timpul intr-un mod care sa ii atraga, sa ii distreze si sa ii tina activi din punct de vedere educational si creativ pentru momentul reinceperii programului scolar, lucrand la distanta cu echipa centrului. In acelasi timp, ne propunem sa strangem o parte din fondurile necesare pentru a asigura cel putin o excursie anuala atunci cand timpul va fi potrivit (mai exact pentru asigurarea transportului, pachetului de drum si al meselor necesare in timpul excursiei).

Mai multe despre proiectul nostru puteti gasi aici: https://swimathonbucuresti.ro/cco-la-munte-si-la-mare/

Cum sustinem proiectul CCO CONTINUA SA EXPLOREZE?

Donatiile pot fi facute in perioada 4 iunie – 10 iulie direct din platforma Swimathon (https://swimathonbucuresti.ro/cco-la-munte-si-la-mare/).

Hai alaturi de noi intr-o noua aventura!